Het aantal besmettingen met Covid-19 is nog altijd bijzonder hoog en de vraag naar testen is bijgevolg ook nog altijd groot.

Omdat de druk op de huisartsen uit het Pajottenland en testcentra in de naburige gemeenten almaar groter werd, besloten de gemeenten Gooik, Herne, Dilbeek, Ternat, Roosdaal, Galmaarden, Lennik en Bever in samenspraak met de huisartsenkring Pajottenland om het testcentrum in de oude tramsite van Eizeringen langs de Ninoofsesteenweg 59 in Lennik eind vorige week te heropenen.

Geen luxe

Een beslissing die geen overbodige luxe is, zo blijkt al na enkele dagen.

“De afsprakenagenda van het centrum, dat alle dagen behalve zondag open is van 14 tot 17 uur, stond de eerste openingsdagen al vol”, laat Lenniks burgemeester Irina De Knop (Lijst Burgemeester) weten.

“Dat wil zeggen dat er zich dagelijks op een paar uur tijd een zeventigtal personen laten testen in het centrum”, zegt ze.

Met dat aantal bereikt het testcentrum voorlopig de maximum capaciteit. Maar er kan in geval van hogere behoefte wel nog verder opgeschaald worden naar een tweede en zelfs derde testlijn.

Bedanking

Het testcentrum blijft normaal gezien al zeker tot het einde van dit jaar actief. De Knop bedankt alle gemeentes en huisartsenkring Pajottenland om dat zo vlot en snel mogelijk te maken.

“Het al deels ontmantelde testcentrum in zo´ n korte tijd heropstarten was een knap staaltje”, zegt De Knop.

“Veel lof gaat daarbij uit naar Lieven Neukermans van de brandweerzone Vlaams-Brabant West en dokter Koen Plasman van de huisartsenkring”, zegt burgemeester De Knop.

“Bovenal mogen we ook de vele enthousiaste vrijwilligers op wie we al de hele tijd dagelijks kunnen blijven rekenen niet vergeten extra te bedanken.” (jvi)

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.357.623
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top