Contactpersoon

Piet Chrispeels
Positie:
Cultuurparel 2011

Overige informatie

Overige informatie:

11 september 2011

In de cultuurschuur De Cam in Gooik kreeg Piet Chrispeels de Gooikse cultuurparel voor zijn jarenlange inzet in tal van gemeentelijke projecten. Piet Chrispeels was duidelijk verrast met deze cultuurprijs. “ Ik had het nooit gedacht dat deze eer mij te beurt zou vallen”, zei een toch wel gelukkige Piet Chrispeels. “ In het latijn betekent cultuur ‘het land bebouwen‘, in die hoedanigheid past die prijs - voor de uitbouw van het natuurcentrum Paddenbroek - natuurlijk meer bij mij”, lachte Piet. Hij dankte dan ook alle mensen voor deze erkenning.

"Piet kreeg die prijs om verschillende redenen", sprak Jean-Paul De Loecker van de Cultuurraad.  "Er is zijn jarenlange inzet voor de chiro van Gooik, waar hij heeft gewerkt aan het bouwen van 2 chirohemen, zodat deze jeugdvereniging een eigen plek had om te vergaderen. Door zijn culturele bagage heeft hij als proost van de Gooikse chiro ook de jongeren op dat gebied heel wat bijgebracht. En dan is er natuurlijk nog dat natuureducatief centrum 'De Paddenbroek', waar hij de bezieler en  oprichter van is. Het is een prachtig voorbeeld van een plaats waar cultuur en natuur hand in hand gaan. Zijn ijver om oude boomsoorten te bewaren en terug te doen herleven is van 'heemkundig' belang voor de streek”, vertelde De Loecker.

Voor al die redenen mocht Piet dan ook de cultuurparel 2011 in ontvangst nemen. Hij was één van de eersten die het belang van het archeologisch onderzoek in Gooik benadrukt. Zijn  opgravingen op de Steenberg in Gooik zijn legendarisch en vormden het vertrekpunt voor dit  soort werken in Gooik. En alsof dit nog niet genoeg was heeft hij hier en daar al teksten gepubliceerd in  verband met de geschiedenis van Gooik.

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 43.922.327
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top