150 jaar Paardenvolk te Kester - 1871-2021

In dit boek kan je het verhaal lezen van een heel speciale vereniging uit Kester. Het betreft ‘Het Genootschap van de Heilige Drievuldigheid’, ook gekend als ‘Het Gilde van het Paardenvolk’. In 2021 viert deze groep zijn 150-jarig bestaan en dat kon uiteraard niet zomaar voorbijgaan. Vorig jaar verscheen er al een boek over ‘De Heilige Drievuldigheidsprocessie’ (Rudy Boon) waarin een grote rol voor hen is vastgelegd, nu is er dus deze uitgave over de geschiedenis van de Gilde vanaf 1871 tot heden.

In woord en beeld is geprobeerd om de speciale sfeer en tradities van het ‘Paardenvolk’ vast te leggen. Zowel oude als nieuwe foto’s geven een beeld weer van die uitzonderlijke samenhang tussen mensen in de groep onderling, maar ook die verbondenheid met hun paarden komt steeds weer aan bod. Een mooi geheel van de Kesterse gemeenschap vinden we dan terug in de jaarlijkse processie, waar verschillende groepen samenwerken om er één uitzonderlijke dag van te maken: dé kermisdag.

Ook al zijn er twee moeilijke jaren geweest (omwille van corona), toch blijkt uit alles dat deze mooie traditie van optochten en processies zal blijven doorgaan. Zo is het al 150 jaar geweest en zo zal het hopelijk nog even lang mogen duren!

NIEUW IN ONS AANBOD

KALENDER 2022

 Met mooie oude prentkaarten

Voor slechts € 5,00

IK BESTEL NU EEN KALENDER

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 30.535.596
  • Aantal bestanden: 1.469.030
  • Ontsloten informatie: 628.924 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.109.519

Zoeken

Back to Top