Info Gooik

Info-Gooik is het tweemaandelijks gemeentelijk informatieblad. Je vindt er het laatste nieuws, belangrijke info, ontdekt wat er allemaal te beleven valt,... Lees het informatieblad online via dit overzicht.

Lees meer...

Pajot Zenne Magazine

Lees ons streekbelevingsmagazine online via dit overzicht.

Lees meer...

Toerisme Vlaams-Brabant

 

Lees onze toeristische magazines van onze provincie online via dit overzicht

Lees meer...

De Dikke van Pamel

Onder grote belangstelling werd in ’t Koetshuis het beeldverhaal over de Dikke van Pamel voorgesteld. Het boek is te koop in de Standaard Boekhandel en onder meer in Roosdaalse winkels. De Dikke van Pamel werd ook voorgesteld op de stripbeurs van 2019 in Gooik. En de verkoop loopt als een treintje. Een geschenk voor de feestdagen?

Lees meer...

150 jaar monniken in Affligem

Dit jaar is het juist 150 jaar geleden dat vanuit Dendermonde het kloosterleven in de oude abdij Affligem opnieuw begon nadat de Franse Revolutie in 1796 een einde had gemaakt aan het kloosterleven in de belangrijkste abdij van het hertogdom Brabant. Affligem is de oudste benedictijnerabdij van de Nederlanden die tot op heden bewoond is door monniken. In dit boek komen de 191 monniken aanbod die de laatste 150 jaar in Affligem woonden en wonen. 

Lees meer...

Waar was wat?

Men kan dit werk zien als een soort atlas met 42 thematische kaarten voor het Brussel van de middeleeuwen tot 1830 met bijhorende Nederlandse én Franse index.
In historische documenten wordt steevast verwezen naar topografische elementen zoals kapellen, wijken, grachten, bruggen... Dit was voor de mensen vroeger immers dé manier om iets te lokaliseren. Voor de hedendaagse onderzoeker betekent dit echter een ware zoektocht. De meeste van die verwijspunten zijn vandaag verdwenen en het terugvinden op kaarten of in publicaties is vaak een hele karwei.

Lees meer...

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 47.120.850
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top