Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis
  101
  Archief HKK @ De Cam
  1985
  BOEK01
  
  uitverkocht

Beschrijving

Waarom wij voor een eerste publicatie gekozen hebben voor de eenvoudige kijk- en leesformule, in beelden van vroeger en nu? Archiefmateriaal voor heemkunde is een berg van foto's, voorwerpen, kaarten of getuigenissen van het verleden, die verspreid zijn over de vele particuliere huizen, publieke en religieuze gebouwen van onze dorpen.
Wij hopen dat eenieder die aan dit boekje kijk- en babbelvreugde zal beleven, er zal toe aangezet worden eigen wetenswaardigheden of heemkundig materiaal niet in de anonimiteit te laten vergaan, maar er zal voor zorgen dat ook anderen dit stukje geschiedenis van Gooik, Kester, Leerbeek of Oetingen leren kennen en waarderen. Ouderen onder ons zullen vast en zeker herinneringen en gebeurtenissen vastknopen aan heel wat beelden uit dit boek, jongeren onder ons zullen verbaasd opkijken bij straathoeken of dorpspleinen die men nooit achter het huidige dorpsbeeld had kunnen vermoeden.
Onze grote wens bij het ter perse gaan van dit boekje: dat het de waardering voor wat voorbij is, intenser zou maken. Want, zoals de Duitse keizerin Augusta zei: "Men verzekert zich de toekomst, als men het verleden eert."

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 28.920.899
  • Aantal bestanden: 1.466.573
  • Ontsloten informatie: 619.019 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.290.488

Zoeken

Back to Top