Kaarten

De Heemkundige Kring van Gooik beschikt over een aantal digitale kaarten en plattegronden, waarvan sommige reeds enkele honderden jaren oud zijn. Deze kaarten en tochten zijn digitaal raadpleegbaar op deze website.

Zo beschikken we over interactieve kaarten, toeristische kaarten, de kaart van Ferraris, kadasterkaarten van Popp, Caudrelier, Vander Maelen, Guiot en Dupaix. Daarnaast vind je hier ook wandelkaarten, fiets- en moutainbiketochten, tochten met paarden, enz.

De Heemkundige Kring van Gooik beschikt daarnaast over een ultramodern GIS (geografisch informatiesysteem) waarop demografische informatie wordt bijgehouden. Zo beschikken we o.a. over alle informatie van alle geodetische punten van Gooik en nog zoveel meer. Alle graven op de kerkhoven worden gefotografeerd met notatie van hun coördinaten op het kerkhof. De bedoeling is om deze informatie in het GIS van onze kring en de gemeente op te slaan als extra informatielaag. Een inventaris werd opgesteld van al het onroerend erfgoed in Gooik op basis van alle informatie die we konden vinden. Deze informatie werd gebundeld in een lijvig dossier en tevens ingebracht in ons GIS. Het gaat hierbij om kapellen, kerken, beschermde en waardevolle gebouwen, landschappen, voetwegen,…

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 45.609.401
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top