Koning Boudewijnstichting
  76
  Digitaal
  -
  2014
  3278 DEF Belgodysse10 2014 NL.pdf

Beschrijving

Belgodyssee, een initiatief van Radio 2, VivaCité, Metro, l’Avenir en het Fonds, met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister, richt zich op de samenwerking van jonge kandidaat-journalisten uit de drie Gemeenschappen van ons land. In 2014 vond het initiatief dus voor de tiende keer plaats. 

Het concept van Belgodyssee is sinds het prille begin een perfecte illustratie van wat het Prins Filipfonds beoogt: het gesprek van de Gemeenschappen in ons land bevorderen, mensen de mogelijkheid bieden om beter te leren samenwerken. Meer dan ooit wordt dat geapprecieerd door de deelnemende jongeren zelf, die Belgodyssee daarnaast ook zien als een praktische ‘on the job’-aanvulling bij hun basisopleiding. Hun enthousiasme over de wedstrijd blijkt uit de getuigenissen in deze feestpublicatie. Het aantal kandidaten voor Belgodyssee neemt ook jaar na jaar toe. 

Heel wat talentvolle deelnemers zijn intussen actief in de wereld van media en communicatie, en laten van zich horen in een landschap dat steeds diverser en internationaler wordt. Dat zullen ze in de toekomst ongetwijfeld nog meer doen. Mede dankzij Belgodyssee legden ze contacten in een andere Gemeenschap, verrijkten ze hun talenkennis en zetten ze hun eerste stappen in de media.  

Belgodyssee gaat ook verder, zet nieuwe stappen en kijkt naar de toekomst. De wedstrijd staat hoe langer hoe meer stil bij evoluties in het medialandschap en de journalistiek, en bij noties als kwaliteit, vakmanschap, maatschappelijke relevantie. Zo organiseert Belgodyssee sinds een drietal jaar masterclasses, in samenwerking met de Kanselarij van de Eerste Minister. 

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.579.599
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top