Bibliotheek

Categorie Boeken Boeken

Onze bibliotheek bevat heel wat verzamelde boeken, die hier in verschillende rubrieken werden onderverdeeld. Ook onze eigen uitgegeven boeken uit de reeks "Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis" zijn hier opgenomen.

Categorie Bronmateriaal en werkdocumenten Bronmateriaal en werkdocumenten

Hier vind je allerlei bronmateriaal en werkdocumenten die gebruikt werden om één of meerdere van onze boeken uit de reeks "Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis" te schrijven. Je vindt er tevens bronmateriaal dat nog niet gebruikt werd. Ook de originele gescande parochieregisters werden hier onder gebracht. 

Categorie Documenten en bestanden Documenten en bestanden

Voor de uitbouw van ons documentatiecentrum zijn we op zoek naar één of meerdere vrijwilligers, die zich willen engageren om de inventarisatie van ons papieren erfgoed op zich te nemen. Je beslist zelf hoeveel tijd je aan dit project wenst te besteden, en je bepaalt zelf je eigen tempo. Na een korte opleiding kan je zelfstandig verder en spreek je af met onze voorzitter Jean-Paul De Loecker. Deze inventarisatie gebeurt in onze archiefzolder in gemeenschapscentrum De Cam.
Interesse om mee te werken aan ons ontsluitingsproject? Contacteer ons dan zeker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dank bij voorbaat.

Categorie Informatief Informatief

Extern verkregen informatie zoals folders, jaarverslagen, streekgidsen, enz. werden in deze rubriek ondergebracht.

Categorie Onderzoekswerken Onderzoekswerken

Allerlei werken als resultaat van onderzoeken, opzoekingen en thesissen.

Categorie Registers Registers

 Deze categorie bevat de parochieregisters, de registers van de burgerlijke stand en bevolkingsregisters.

Categorie Stripverhalen Stripverhalen

Stripverhalen door onze eigen heemkundige kring of bevriende organisatie uitgegeven.

Categorie Tijdschriften Tijdschriften

Door de jaren heen verkregen we heel wat tijdschriften van heemkundige kringen en erfgoedorganisaties. Ook ons eigen tijdschrift "Gooik" is hier opgenomen. Ook bijlagen bij kranten en tijdschriften zijn hier ondergebracht.

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 37.981.316
  • Aantal bestanden: 1.475.799
  • Ontsloten informatie: 672.932 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 14.991.097

Zoeken

Back to Top