Beschrijving

Sinds enkele jaren zien we een constante evolutie in de regels voor gezinshereniging in verscheidene lidstaten van de EU, en meer bepaald in België, na de stemming van een nieuwe wet. In deze context, en om te beschikken over een overzicht van de voorwaarden die van toepassing zijn in verschillende lidstaten, heeft de Koning Boudewijnstichting aan het EPC gevraagd om een vergelijkende studie uit te voeren van de regels die in negen lidstaten van toepassing zijn met betrekking tot de voorwaarden voor gezinshereniging.

Deze studie heeft een drievoudig doel. Ze wil eerst en vooral vaststellen aan welke voorwaarden de onderdanen van derde landen moeten voldoen om te kunnen genieten van het recht op gezinshereniging. Verder probeert ze de effecten van zulke regels op het aantal aanvragen voor gezinshereniging te evalueren. Tot slot, rekening houdend met het feit dat deze procedure onderworpen is aan Europese regels, bepaalt de studie de limieten die de lidstaten niet mogen overschrijden wanneer ze nieuwe maatregelen op het vlak van gezinshereniging invoeren.

De resultaten van deze studie werden voorgesteld en besproken tijdens een internationale conferentie die op 17 november 2011 plaatsvond.

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 46.149.637
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top