Beschrijving

Juristen (vrederechters, notarissen, advocaten of nog voorlopige bewindvoerders) spelen een sleutelrol in het leven van personen met cognitieve stoornissen. Het komt er daarbij op aan een evenwicht te vinden tussen het bieden van bescherming en het respecteren van de autonomie van die personen - wat niet altijd evident is.

In deze brochure zal u heel wat waardevolle adviezen ontdekken die uw taak zullen vergemakkelijken. Want door uw gedrag wat aan te passen, zal de communicatie met de betrokken personen effectief verbeteren. De tips en adviezen in deze brochure helpen u bovendien om een beter zicht te krijgen op de situatie en om bepaalde aandachts- en geheugenproblemen te helpen overwinnen. We reiken u een aantal tips aan om enkele signalen te herkennen, zodat u weet wanneer u zichzelf een paar vragen moet stellen over de bekwaamheid van een oudere persoon. Of wanneer u eventueel stappen moet ondernemen om daar duidelijkheid over te krijgen.

In deze brochure vindt u ook nog enkele punten waar u extra aandacht aan moet schenken wanneer personen u vragen om hun testament aan te passen (of een eerste aanvraag daarvoor indienen), wanneer ze een schenking willen doen of wanneer ze beslissingen nemen in verband met hun vermogen of hun verblijfplaats. Het laatste hoofdstuk van deze gids besteden we aan het omstandig medisch attest.

Deze gids is één van de verschillende projecten van de Koning Boudewijnstichting met als doel de levenskwaliteit van de persoon met dementie en zijn omgeving te verbeteren. Het kwam tot stand dankzij de hulp van een leescomité en in partnerschap met de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat en het Koninklijk Verbond van de vrede- en politierechters.

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 45.284.897
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top