Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis
  101
  Archief HKK @ De Cam
  1985
  BOEK01
  

Beschrijving

Waarom wij voor een eerste publicatie gekozen hebben voor de eenvoudige kijk- en leesformule, in beelden van vroeger en nu? Archiefmateriaal voor heemkunde is een berg van foto's, voorwerpen, kaarten of getuigenissen van het verleden, die verspreid zijn over de vele particuliere huizen, publieke en religieuze gebouwen van onze dorpen.
Wij hopen dat eenieder die aan dit boekje kijk- en babbelvreugde zal beleven, er zal toe aangezet worden eigen wetenswaardigheden of heemkundig materiaal niet in de anonimiteit te laten vergaan, maar er zal voor zorgen dat ook anderen dit stukje geschiedenis van Gooik, Kester, Leerbeek of Oetingen leren kennen en waarderen. Ouderen onder ons zullen vast en zeker herinneringen en gebeurtenissen vastknopen aan heel wat beelden uit dit boek, jongeren onder ons zullen verbaasd opkijken bij straathoeken of dorpspleinen die men nooit achter het huidige dorpsbeeld had kunnen vermoeden.
Onze grote wens bij het ter perse gaan van dit boekje: dat het de waardering voor wat voorbij is, intenser zou maken. Want, zoals de Duitse keizerin Augusta zei: "Men verzekert zich de toekomst, als men het verleden eert."

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 45.374.558
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top