Het najaar van 2023 biedt een divers aanbod aan activiteiten en doelgroepen onder leiding van de terreinwerker Bianca Vanreepinghen in samenwerking met het intergemeentelijk gezondheidsplatform Pajottenland. Dit is een platform bestaande uit de 5 ambtenaren gezondheid, de voorzitter van het beheerscomité en een vertegenwoordiger vanuit LOGO Zenneland. 

Het beheerscomité van de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland stuurt de preventie acties aan voor onze Pajotse gemeenten.  Vanuit elke gemeente is er een politiek vertegenwoordiger met een stemgerechtigde functie, daarnaast zetelen ook adviserende leden in het beheerscomité.  

De infoavond wordt verzorgd door enkele experten ter zake zoals de federale politie dienst drugs, de lokale politie Pajottenland dienst jeugd en gezin, de regionale preventiewerking CGG Ahasverus. Het lokale bestuur van Lennik zorgt voor de praktische ondersteuning van deze gratis infoavond.      Inschrijven is gratis, maar verplicht. Minderjarigen zijn niet toegelaten op deze infoavond. In samenspraak met de directies van het GO SOL onderwijs en SGI onderwijs en in navolging van drugcontroles op school, willen we de ouders preventief informeren over drugs bij tieners. Naast repressie is er dus ook aandacht voor preventie in het secundair onderwijs. De actie kadert binnen het drugbeleid op school 

Het project van stichting tegen kanker rond "zonneslimme scholen" zal worden uitgerold naar de lagere scholen. Hierbij hebben we specifieke aandacht voor de spelmaterialen in de klas, zonnebescherming bij schooluitstapjes, de sunsmart app die leerkrachten en ouders gratis kunnen downloaden op hun smartphone,... De bedoeling is dat ze dit thema in hun schoolplanning van het schooljaar 2023-2024 inplannen en dat ze kinderen en ouders preventief benaderen. Want jong geleerd is oud gedaan! 

Caroussel mentaal welzijn. In samenwerking met Avansa vormingscentrum Halle-Vilvoorde  zetten we in op een caroussel rond psychische kwetsbaarheid met een divers aanbod aan activiteiten zoals stiltewandelingen en infosessies.  In elke gemeente wordt iets georganiseerd. 

Inschrijven kan via de website van Avansa. Plaatsen zijn beperkt. We willen het thema veerKRACHT in de kijker zetten, maar zeker ook de werelddag suïcide op 10 september, aldus Bianca Vanreepinghen. 

Op 7 september organiseert de preventiedienst een werkbezoek voor professionelen en lokale besturen aan het OVERKOP huis van Halle. Een OVERKOP huis wil ontmoeting stimuleren voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Naast spelactiviteiten kunnen ze er ook laagdrempelig terecht voor een gesprek wanneer ze zich niet goed in hun vel voelen. Ik voelde de nood bij de partners om meer te weten te komen over de werking van OVERKOP, vandaar dit werkbezoek zegt Bianca. In een latere fase zullen we dit misschien ook organiseren voor de bevolking. Inschrijven is gratis maar verplicht. 

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.588.447
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top