Op woensdagnamiddag is het behoorlijk druk aan het vaccinatiecentrum voor de Zennevallei aan sporthal De Bres in Halle. “Sinds het Covid Safe Ticket werd ingevoerd voor indoor evenementen, in de horeca en in de fitness zagen we de wachtrijen op de vrije inloopmomenten van ons vaccinatiecenrum alleen maar groeien”, zegt coördinator Filip Waelkens.

“Wie niet gevaccineerd is, merkt plots dat veel dingen niet meer kunnen zonder die coronapas. Dat trekt veel late beslissers over de streep. De voorbije twee weken gaat het om meer dan 800 mensen.”

In tegenstelling tot andere vaccinatiecentra in het Pajottenland koos het vaccinatiecentrum Zennevallei er bewust voor om op woensdagnamiddag tussen 14 en 17 uur een vrije inloop mogelijk te maken zonder voorafgaande afspraak. De drempel zo laag mogelijk houden, is het doel

“We zien dat dit werkt en daarom hebben we beslist om onze vrije inloopmomenten op woensdag ook in december te laten doorlopen”, zegt Filip Waelkens. “Uiteraard gebeurt dit bovenop de derde prikken die we volop aan het zetten zijn bij 65-plussers.”

Ondertussen bewandelt het vaccinatiecentrum nog een ander spoor om mensen te overtuigen zich toch nog te laten vaccineren. “De Eerstelijnszone Zennevallei heeft samengezeten met de Halse onderwijsraad. Secundaire scholen die dit willen, kunnen van onze diensten gebruikmaken om een vaccinatiemoment op school te organiseren. Er zijn toch scholen die hierop ingaan”, gaat de coördinator verder.

“Zo trekken we met een vaccinatieteam naar de Don Bosco-school in de week van 29 november. Het GO Technisch Atheneum kwam met een groep leerlingen zelf naar het vaccinatiecentrum. Andere scholen bekijken het aanbod nog.”

Deze aanpak in de Zennevallei is vrij uniek. Ook de vaccinatiecentra in Gooik, Dilbeek en Affligem staan nog steeds open voor mensen die toch nog een eerste prik willen maar hier moeten de late beslissers zelf een afspraak maken met hun vaccinatiecentrum via het callcenter of online.

“We gaan ervan uit dat mensen die al herhaaldelijk de kans hebben gekregen zich te laten vaccineren maar daar toen niet op zijn ingegaan, nu zelf het initiatief moeten nemen”, zegt Mathias Moyersoon van het vaccinatiecentrum in Affligem

“Ze blijven uiteraard zeer welkom. Elke dag houden we in het vaccinatiecentrum een vijftigtal tijdsloten open voor hen. We plannen hen gewoon in naast de andere vaccinaties.”

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.505.344
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top