Een gezellig fietsweertje was het allerminst vrijdagnamiddag aan café In de Rustberg in Schepdaal. Maar de regen en wind stonden misschien wel symbool voor de nieuwe R.E.V fietsroute die Toerisme Vlaams-Brabant er voorstelde, want de wegwijzers loodsen de sportievelingen die de uitdaging aangaan langs een stevig flandrien parcours van 94 km met onderweg pittige hellingen.

Videocall

De naam van het traject verwijst uiteraard niet zomaar naar wielertalent Remco Evenepoel. Het gaat om een van zijn favoriete trainingsritjes. “We geraken nooit uitgekeken op dit parcours. Elke wielrenner vindt hier zijn ding”, aldus Remco Evenepoel die tijdens de voorstelling vanop training in het buitenland via videocall toch even de tijd nam om iedereen die meewerkte uitgebreid te bedanken. “De golvende wegen zijn echt een plezier om over te rijden. Maar vergis je niet, dit parcours is ook heel lastige met kuitenbijters als de Congoberg, de Muur en meerdere kasseistroken.”

Nagenieten met streekbier

Toerisme Vlaams-Brabant kreeg voor het uittekenen van de route niet alleen hulp van Remco, maar ook van zijn vader Patrick Evenepoel die op het persmoment onder meer liet vallen dat het “een hele grote eer is voor de hele familie”.

“Een fijne samenwerking waarbij we nog maar eens aantonen dat we in Vlaams-Brabant echt wel van koersen weten”, zegt Gunther Coppens (N-VA), gedeputeerde voor toerisme. “Het prachtige landschap van Bruegel, geuze en het Brabantse trekpaard is een heerlijk fietsland. Met korte hellingen, pittige kasseistroken, soepel bochtenwerk en prachtige open vergezichten. Een must voor elke flandrien. Nagenieten kan hier in authentieke wielercafés met heerlijke streekbieren. Deze nieuwe route bevat het allemaal. We danken alle lokale besturen voor de medewerking.”

Starten kan niet alleen in Schepdaal, maar ook in Gooik, aan het Paddenbroek of Sportcentrum Koornmolen. De cyclingroute voert vanuit Schepdaal onder meer via Lennik, Gooik en Galmaarden richting Geraardsbergen om dan via de Congoberg terug het Pajottenland in te duiken richting Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek. (jvi)

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.510.049
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top