puntenverlies en toonde aan klaar te zijn voor de Champions League. Woensdag opent men de Elite Round in en tegen Pilzen.

Zeven minuten volstonden om de match in een definitieve plooi te leggen. De engel Gabriel had enkele aardse ingevingen. Eerst scoorde hij op aangeven van Edu, nadien op pass van Grello. De Bail mocht de 3-0 binnentikken. Gabriel ontbond een derde keer zijn duivels en Grello mocht met twee doelpunten de 6-0-ruststand op het bord zetten. Uitblinker Gabriel mengt zich in de tussenstand van de topscorers. Hij lijkt op dit moment een robbertje uit te vechten met Dujacquier. “Op dit moment focus ik mij gewoon op de titel. Ik ben blij dat ik vroeg in de match al het verschil kon maken. Die drie doelpunten zorgde voor rust in het team. Nadien kregen we nog veel kansen (Halle-Gooik trof in de hele match acht keer het doelhout, red!) , maar soms faalden we in de afwerking.” Tweede helft

De tweede helft was een maat voor niets. Het niveau was minder, maar de tegenstander was niet bij machte om een vuist te maken. De Bail, Cordier en andermaal Gabriel dreven de score nog verder op. Gabriel beseft dat het minder was. “Het belangrijkste was dat we zonder problemen de punten pakten. We zijn klaar voor de Champions League.” Champions League

Gabriel kijkt uit naar de Europese matchen van Halle-Gooik. “Ik wil me tonen in de Elite Round. In de Main Round keek mijn mama elke keer mee. Dat zal ze nu ook vast en zeker doen. Ze vertelde me dat ik volgende week me meer moet tonen (lacht). Het wordt een zeer moeilijk karwei. Dat beseffen we maar al te goed. In principe zijn Dobovec en Pilzen van ons niveau. Barcelona is de uitgesproken topfavoriet in de poule. We hebben gewoon een stunt nodig om hen te kloppen, maar we moeten ervoor gaan. In de Main Round speelden we zeer goed tegen toppers als Benfica en Ekaterinaburg. Niets is onmogelijk in het futsal. Daar moeten we ons aan optrekken. De Champions League is het forum waarop ik me wil tonen.” Doelpunten

Doelpunten : 3´ en 4´ Gabriel (1-0 en 2-0), 7´ De Bail (3-0), 14´ Gabriel (4-0), 15´ en 18´ Grello (5-0 en 6-0), 26´ De Bail (7-0), 34´ Gabriel (8-0), 37´ Cordier (9-0).

Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!