Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!

Ja, ik wil gratis onbeperkt toegang Intrede van Sinterklaas in Halle

Op zaterdag 27 november maakt Sinterklaas zijn intrede in Halle. Om 14 uur mag je de lieve goede sint en zijn pieten verwachten langs de Parklaan. En ze beloofden ons alvast dat ze héél wat snoep en verrassingen meehebben. Van daaruit trekt hij verder naar de Basiliekstraat, Maandagmarkt, Volpestraat en het Oudstrijdersplein. Op deze laatste plek wordt hij verwacht rond 16 uur. Vanaf dan kunnen alle kinderen op de foto met de sint. Er moet tijdens de tocht wel afstand bewaard worden tussen de kinderen en Sinterklaas want de sint draagt geen mondmasker. Het Oudstrijdersplein wordt trouwens ook afgesloten met nadarhekkens en wie op het plein wil zal het Covid Safe Ticket moeten voorleggen en een mondmasker moeten dragen. De zwarte pieten zullen nog eens oproepen om dat mondmasker te dragen.

Wanneer: Op zaterdag 27 november van 14 tot (ongeveer) 17 uur.

Waar: In het centrum van Halle

Meer info kan je vinden via de Facebookpagina Zw.art wintert in Meise

Suzanne Busch van koffiehuis ZW.ART in Meise organiseerde afgelopen zomer voor het eerst ZW.ART ZOMERT. Wegens succes staat er nu ook een ZW.ART WINTERT voor de deur. In het weekend van 27 en 28 november kan je kennismaken met haar en met een aantal andere jonge ondernemers uit eigen streek via een wintermarkt. In hoeve Amelhof verzamelden ze afgelopen zomer en verwelkomen ze hun bezoekers dit weekend opnieuw. Wie kan je er vinden: TAARTWERK met plantaardig lekkers dat gluten-, lactose- en suikervrij is. WEIDEOOGST brengt originele creaties met droogbloemen, NARWHAL DESIGN stelt graag haar Belgische handgemaakte keramiek studio voor. Bij GUST COFFEE ROASTERS Belgisch geroosterde koffie. ZW.ART staat uiteraard ook klaar om je te verwennen met heerlijke koppen koffie. YOGA CONVERSATIONS komt je alles bijleren over yoga- en wandelcaoching en TANTE FIN haalt jouw creativiteit naar boven tijdens een workshop kerstkrans maken.

Wanneer: Op zaterdag 27 en zondag 28 november van 11 tot 17 uur.

Waar: Hoeve Amelhof in Meise

Meer info kan je vinden via het evenement op Facebook Bottles and barrels in Eppegem

Tien lokale brouwerijen, meer dan dertig bieren om te proeven, heerlijk gezellige muziek van twee bands, een tattooartiest, smid en een lokale barbier. Het Bierfestival Bottles and Barrels Craft Beer festival in Zemst komt er aan. Normaal was dat vorig jaar het geval, maar door de coronamaatregelen schakelde de organisatie om tot een biermandenverkoop mét toegangstickets voor het eerste echte festival. De glaasjes die erbij zaten zijn namelijk het toegangsticket. Dat alles is te bezoeken voor 5,50 euro inclusief het proefglaasje. Het accent ligt wel degelijk op proeven. Vandaar dat ze klein zijn. Bij lokale brouwers wissel je het telkens in voor een proper exemplaar met een biertje van 15 of 20 cl al naargelang de sterkte voor 1,70 euro.

Wanneer: Op zaterdag 27 november van 14 tot 23 uur

Waar: De Schranshoeve in Eppegem (Zemst)

Meer info kan je vinden via de Facebookpagina 11.Trail in Dilbeek

In 2018 kwamen er 750 wandelaars en lopers opdagen op de eerste editie van de Dilbeekse 11.trail en net daarom wordt nu ook een tweede editie georganiseerd. Deze zal doorgaan op zaterdag 27 november om 18.11 uur. De 11.trail staat voor een toegankelijk en niet-competitieve urban run. Die dag zullen hopelijk opnieuw een pak sportievelingen 5.5 kilometer wandelen en/of lopen in, rond en door Dilbeekse gebouwen. Deze keer stelden zowel de gemeente Dilbeek als verschillende andere organisaties en ondernemers hun deuren wagenwijd open. In al deze locaties treden een hele reeks artiesten op met toneel, dans en zang. Kortom: de deelnemers worden getrakteerd op mooie animatiemomenten. De locatie en het exacte parcours houdt de organisatie nog even geheim, maar ze beloven alvast dat het écht de moeite zal zijn.

Starten en eindigen gaat door op Basisschool Jongslag waar ook de mensen die niet deelnemen zullen kunnen genieten van een hapje, drankje en muziek ten voordele van het goede doel. Elke van Mello en Sven Kums besloten ook deze editie weer te ondersteunen alsook een heel aantal Dilbeekse handelaars.

Wanneer: Op zaterdag 27 november om 18.11 uur start het loopparcours

Waar: Starten en eindigen gaat door op Basisschool Jongslag in Dilbeek

Meer info kan je vinden via het evenement op Facebook Internationale kleindierenshow in Affligem

Het Pels- en Pluimveesalon in de Bellekouter is een jaarlijkse publiekstrekker van De Pajottenlanders vzw en lokte de voorbije jaren duizenden bezoekers. Liefhebbers van kippen, konijnen, duiven, eenden, ganzen, cavia´ s, fazanten of kwartels vinden er hun gading. Ook veel buitenlanders komen een kijkje nemen. De tentoonstelling telt steeds niet minder dan 4.800 dieren. Hiervoor worden ook verschillende provinciale én internationale prijzen uitgereikt. Ook dit jaar zullen er een hele reeks aaidieren te bezichtigen zijn en is er een springkasteel beschikbaar voor de kleinsten.

Wanneer: Op zaterdag 27 november van 10 tot 21 uur en op zondag 28 november van 10 tot 17 uur

Waar: Het gemeentelijk centrum Bellekouter in Affligem

Meer info kan je vinden via het evenement op Facebook Kunsttentoonstelling in De Cam in Gooik

Patrick Jacquemijns (60) en Francis Geeroms (58) kennen elkaar pas vier jaar en organiseren dit weekend samen een tentoonstelling in de schuur van De Cam in Gooik. Patrick deed dat eerder al met andere kunstenaars, maar het is de eerste keer dat dit duo het samen waagt. Francis zit met zijn werken vooral op jumpings zoals het WK aangezien hij als beeldhouwer prachtige paarden in brons maakt. Eén van zijn werken werd zo´ n drie jaar geleden zelfs verkocht aan Charlie Watts, de intussen overleden drummer van The Rolling Stones. Patrick daarentegen is schilder en tekenaar. Hij verwerkt vrouwelijk naakt in zijn schilderijen en pasteltekeningen. Dat doet hij op zijn eigen manier en dit weekend toont hij voor het eerst ook foto´ s die hij maakte ter voorbereiding van zijn werk.

Wanneer: Op vrijdag 26 november van 14 tot 22 uur en op zaterdag 27 en zondag 28 november van 10 tot 19 uur.

Waar: In de schuur van De Cam in Gooik

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.513.775
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top