Op de laatste speeldag heeft de ploeg wel eervol afscheid genomen van het tornooi. Tegen het Sloveense Dobovec werd met 1-4 gewonnen. Daarmee nam men sportief revanche op twee eerder nederlagen.

Het onnodige verlies op de eerste speeldag tegen Pilzen heeft het Europese avontuur van Halle-Gooik achtervolgd tot het einde. De uitschakeling was een feit en het was maar de vraag of de spelersgroep de laatste opdracht zou beschouwen als een formaliteit. Niet dus. De Pajotten speelden een ijzersterke partij tegen Dobovec. De Slovenen zijn nochtans het zwarte beest van onze landgenoten. Al na één minuut kon uitblinker Grello – op Europees niveau in de laatste twee matchen – de score openen. “Er was geharrewar voor doel en daar kon ik maximaal van profiteren. Die vroege voorsprong gaf ons natuurlijk vleugels. Uit het verleden wisten we dat de Slovenen een stug blok vormen als ze op voorsprong komen. Dat scenario werd meteen vermeden.” Veertig minuten topniveau

Onze landgenoten gingen niet op hun lauweren rusten en hielden het tempo hoog. De ploeg kreeg kansen en op het kwartier kon Tomic de score verdubbelen. Het dient gezegd dat de Serviër op grote momenten wel de weg naar het net kan vinden. Veel extra peptalk was er blijkbaar niet nodig in de kleedkamer, want ook na de rust bleef Halle-Gooik op Europees niveau acteren. Grello scoorde een tweede keer op het halfuur en Edu dreef de score één minuut later zelfs op tot 0-4. In de slotfase mocht Dobovec het eer reddende doelpunt aantekenen via Cujec. Kapitein en generaal

Ook na de rust bleef Grello de regisseur van dienst. “Mijn tweede treffer vond ik wel mooi. Het was een schot in de winkelhaak. Deze overwinning doet deugd, dit is meer dan een eerredder. We bewezen dat we onze plaats in de Elite Round waard waren. Tegen Dobovec lieten we zien dat we veertig minuten kunnen domineren. Dat was twee jaar geleden niet het geval. We sluiten het tornooi af met een derde plaats.” Ploegen en doelpunten

Dobovec : Puskar, Cujec, Ceh, Turk, Matosevic (starters), Pecek, Mordej, Kotnik, Peric, Novak, Ducak, Gorinsek, Cesarec, Kotnik.

Halle-Gooik : Cristiano, Edu, Tomic, Jelovcic, Grello (starters), Bex, Meyers, De Bail, Cordier, Dillien, Sanchez.

Doelpunten : 1´ Grello (0-1), 16´ Tomic (0-2), 30´ Grello (0-3), 31´ Edu (0-4), 39´ Cujec (1-4).

Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!