WIELRENNENDopingdokter Mabuse riskeert twee jaar cel - Bernard Sainz, beter bekend als Dokter Mabuse, riskeert twee jaar gevangenisstraf wegens het illegaal uitoefenen van het beroep van arts en apotheker en het aanzetten tot dopinggebruik. De 78-jarige Fransman werd bekend toen hij samenwerkte met Frank Vandenbroucke. (b)

Deceuninck cosponsor bij Alpecin-Fenix - Terwijl Deceuninck - Quick-Step vanaf 1 januari door het leven gaat als Quick-Step - Alpha Vinyl, blijft Deceuninck wel in het peloton. De fabrikant van ramen en deuren wordt cosponsor bij Alpecin-Fenix. (b)

Archibald naar weg - Baansensatie Katie Archibald gaat opnieuw op de weg koersen. De 27-jarige Britse tekende tot 2024 bij Ceratizit-WNT. (bow)

ZEILENPlasschaert op WK - Emma Plasschaert en Eline Verstraelen verdedigen de Belgische kleuren op het WK zeilen in de ILCA 6 (radial-klasse) in het Omaanse Mussanah, waar Isaura Maenhaut en Anouk Geurts eerder deze maand zevende werden in de 49erFX. (b)

FUTSALHalle-Gooik in Slovenië - Met de Limburgse doelmannen Bram Meyers en Reggy Bex betwist Halle-Gooik deze week de Elite Ronde van de UEFA Futsal Champions League in Tsjechië. Woensdag opent Halle-Gooik tegen thuisploeg Plzen, donderdag volgt FC Barcelona en zaterdag het Sloveense Dobovec. Enkel de groepswinnaar gaat naar de Final Four. (jotr)

HANDBALRed Wolves op stage - De Belgische nationale handbalploeg bij de mannen trekt volgende maand op stage naar Italië en oefent er tegen Italië en Saoedi-Arabië. (b)

ZWEMMENPellegrini stopt - De Italiaanse Federica Pellegrini heeft op 33-jarige leeftijd de laatste race van haar carrière gewonnen. Ze werd olympisch kampioen in Peking en heeft het wereldrecord op de 200 meter vrije slag in handen. (b)

GOLFGolflegende eregast op Soudal Open - Niet het verwachte toptrio Pieters, Detry en Colsaerts wordt de blikvanger van de Soudal Open die de DP World Tour weer naar België lokt. Dat wordt wellicht de Amerikaanse golflegende Jack Nicklaus. De 81-jarige Amerikaan, die in zijn succesrijke carrière 117 toernooien won waaronder liefst 18 Majors, wordt van 12 tot 15 mei 2022 de eregast op Rinkven waar de Soudal Open zal betwist worden. (xc)

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.525.539
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top