Sindsdien kwamen al enkele honderden baasjes over de vloer om afscheid te nemen van hun geliefde huisdier. Omdat de vraag de afgelopen maanden steeg, is de oprichter van het Dierenuitvaartcentrum Francky Devalckeneer (54) nu ook gestart met uitvaartdiensten voor paarden. “Ook voor een dier van 650 kilogram waar je soms wel 30 jaar samen mee hebt geleefd is een diervriendelijke uitvaart nodig”, vertelt Francky.

Sinds kort kunnen diereneigenaars bij Pet Memory Art als eerste Dierenuitvaartcentrum in België waardig afscheid nemen van hun dier. “Momenteel moeten de baasjes hun overleden dier vaak achterlaten op de verzorgingstafel van de dierenarts”, zegt Francky. “Dat terwijl baasjes er vaak alles aan doen om hun dier te vertroetelen en op vlak van accessoires, voeding of verzorging. Met Pet Memory Art neem ik alle zorgen uit handen zodat baasjes zich voor 100 procent kunnen richten op afscheid nemen. We organiseren een laatste groet op maat van het baasje in een aparte afscheidsruimte, bespreken samen wat de beste oplossing is en zoeken we naar een gepaste laatste rustplaats. Doorheen de afgelopen maanden hebben we vele baasjes kunnen helpen hun verdriet een plaats te geven en een laatste ode te brengen aan hun geliefde viervoeter.” Paardenuitvaart

Cavia, papegaai, konijn, poes of hond: het is duidelijk dat steeds meer baasjes en dierenartsen beroep doen op de diensten van Pet MEMORY Art. Sinds enkele dagen paste het Dierenuitvaartcentrum plots hun logo aan waar een paard in verwerkt is. De vraag om ook voor paarden een uitvaart te organiseren bleek namelijk enorm bij Francky, al is dat logistiek geen eenvoudige zaak. “Maar waar een wil is, is een weg”, gaat Francky verder. “Ook voor een dier van 650 kilogram waar je soms wel 30 jaar samen mee hebt geleefd is een diervriendelijke uitvaart nodig.”

Voor deze uitvaart wordt het paard eerst opgehaald in een speciaal ontworpen trailer en nadien overgebracht naar het crematorium. Aangezien dat liefst 7 uur kan duren wordt aan het baasje gevraagd om pas de dag nadien de assen op te halen. Het baasje kan wel beslissen hoeveel as -van de in totaal 30 liter- wordt bewaard in een urne en of het andere deel moet worden uitgestrooid. Het baasje kan er ook voor kiezen om de manen of haren van de staart te verwerken in een herinneringsjuweel.

In Zellik opende dit jaar ook al een paarden- en dierencrematorium en in Ninove bestaat een dierenbegraafplaats.

LEES OOK

Eerste Dierenuitvaartcentrum in België geopend, en dat wordt gevierd met kennismakingswandeling

Na cavia´ s, honden en zelfs rivierkreeftje cremeert Incinera nu ook paarden: “As kan in urne van 4 kilogram mee naar huis”

Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!

Ja, ik wil gratis onbeperkt toegang

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.529.211
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top