750 sportievelingen beleefden de eerste editie ‘Night Run & Walk Herne’ met veel lichtjes, muziek en animatie.

De eerste editie van de ‘Night Run & Walk Herne’ was een schot in de roos, maar liefst 450 sportievelingen schreven zich online in en op de avond zelf kwamen er nog eens 300 lopers en/of wandelaars afgezakt naar de bibliotheek Petrus Naeghel om zich in te schrijven. Deze laatste inschrijvers hadden gewacht op de gunstige voorspellingen van de weergoden. De sportievelingen, familie en vrienden waren samen klaar voor een loopje of wandeling langs een parcours van ongeveer 5 km. (lees verder onder video)

Het was trouwens niet zomaar een loopje of wandeling, maar er werd gelopen en gewandelt door straten, gebouwen en wegjes waar men eigenlijk bijna nooit komt. Langs het parcours was er ook animatie voorzien.

Het parcours en animatie:

De start was in de bibliotheek Petrus Naeghel, waar men een lichtgevend bandje kreeg en een flikkerend rood lichtje om de veiligheid te garanderen. Van daar wandelden of liepen we verder langs de weide aan de Markevallei-site. Van daaruit langs de Grotestraat richting rusthuis St. Felix een zijdeur binnen en langs de inkomhal terug naar buiten. Vervolgens langs het wandelpad naast het rusthuis liepen of wandelden we verder naar de Vrije Basisschool De Bloesem waar we langs een lange rij percussionisten voorbijkwamen en genoten van het tromgeroffel.

We stapten verder langs de achterkant het schoolgebouw naar buiten en gingen tussen prachtige lichtgevende wegwijzerende lampjes waar er op het einde van het wandelwegje iemand met vuur te stunten. Dan richting Aerebeekstraat waar wij terug konden genieten van ‘t Muziek Herne. Verderop kwamen we langs een heel modderig landweggetje en kregen we een fantastisch lichtspektakel aan de landschapskubus ‘Pieter’.

Eens uit de modderpoel stapten we verder langs het Kartuizerklooster waar we wederom werden verrast met een portie muziek van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters Herleving. Via de Kapellestraat stapten we verder richting Liezebeekwijk  waar de meisjes van Fundance het beste van zichzelf gaven.

We kregen een warm gevoel door de prachtige versierde kerstverlichting aan de huizen in de Liezebeekwijk, de ene nog mooier dan de andere en daar langs een toertje rond terug in de Kapellestraat kwamen. Via de Kerkstraat nodigde de dirigente van het Legatokoor Viviane Grisez (met de borstel in de hand) ons uit de prachtige Sint Petrus en Pauluskerk te betreden waar zacht orgeltoontjes door menig wandelaar in de smaak vielen. Zo gingen we verder tussen de graven op het kerkhof rondom de kerk en wandelden door de gang van het voormalig politiekantoor en zo eindigde we terug aan het Kaatsplein.

Het Kaatsplein was omgetoverd tot een mini-event waar er warme wafels, soep, chocolademelk alsook diverse biertjes konden geconsumeerd worden. Een initiatie hoge fietsen was er te volgen en je kon er genieten van een live DJ-set. Aan een verkoopstandje werden ook de allernieuwste mucosokken verkocht.

De opbrengst gaat volledig naar ‘Samen Bewegen voor Adem’. Dit evenement werd mogelijk gemaakt door de werkgroep sport, de dienst vrije tijd en vele vrijwilligers.  Dit krijgt alvast na een succesvolle eerste editie een vervolg, want dit smaakt naar ‘nog’ …

(Foto’s en video: ©Chris Noerens)

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.223.343
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top