De verlichte tractorparade door Herne en deelgemeenten groeide op korte tijd uit tot een fel gesmaakte traditie. De stoet lokte zaterdag honderden kijklustigen.

Op zaterdag 16 december 2023 kwam Herne en de deelgemeenten aan de beurt. De landelijke Gilden Herfelingen en Herne met als voorzitters respectievelijk Bart Vannerom en Brent Roobaert riepen wederom vele landbouwers op hun tractoren helemaal in kerstsfeer te versieren.

En of dit wederom gelukt is: een 85-tal tractoren en karren werden omgetoverd in feeërieke praalwagens en reden door de straten van Herfelingen, Kokejane, Herne en Sint-Pieters-Kapelle.

Vooraf was er een kinderparade op het Marktplein in Herne. Tijdens deze parade kregen de kinderen tussen 6 jaar en 10 jaar zelf de kans om met hun traptractor, gocart of elektrisch wagentje mee te rijden in een verlichte parade.

De magische tractorparade vertrok deze keer niet in Herfelingen maar in het centrum van Herne waar ook de terugkomst plaatsvond.

In de Kring kon men nog iets eten , drinken en zelfs dansen. De aanwezigheid van Santa Claus in z’n rode pak kon natuurlijk niet ontbreken en ook de meisjes van Fundance waren van de partij en gaven het beste van zichzelf. Er werden leuke prijzen voorzien voor de mooiste tractoren, uitgereikt door burgemeester Kris Poelaert, Franky Timmermans en Jens Lanneer. De winnaars waren Dirk Van Hoegaerden en Brando De Koker uit Gooik. De zilveren  plaats ging naar Nico Van Keymolen uit Vollezele en de bronzen naar Jurgen Tribout uit Galmaarden. 

(Foto’s: ©Joris Dewolf, ©Dirk Vanderlinden en ©Chris Noerens / Video’s: ©Joris Dewolf en Chris Noerens)

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.161.340
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top