Het lokaal bestuur bouwt al jaren aan een groene long, het Broekpark, in Welle. Begin deze maand breidde deze opnieuw uit. Aan de rand van het park in de Korte Broekstraat komen er maar liefst 1230 bomen en struiken bij.

“De aanplant van maar liefst 1230 bomen en struiken zullen op lange termijn een gordel vormen”, licht schepen Andy Depetter toe. “In samenspraak met Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen besloten we te opteren voor inheemse boom- en struiksoorten zoals linde, meidoorn, sleedoorn, hondsroos, rode en gele kornoelje en kardinaalsmuts. Deze soorten zijn aangepast aan ons klimaat en bieden de juiste schuil- en nestelplaats voor kleine zoogdieren, vogels en insecten. De kosten voor het project worden gezamenlijk gedragen door het provinciebestuur en ons lokaal bestuur.”

“Wie denkt aan het Broekpark, denkt automatisch ook aan het geboortebos”, gaat schepen Sofie Renders verder. “Na onze aanplant in 2023, voor kinderen geboren in 2022, was het een uitdaging om extra ruimte te vinden voor de uitbreiding van ons geboortebos dit jaar. Geen enkele opdracht is onmogelijk en vandaag kunnen we met heel veel fierheid meedelen dat we het geboortebos blijven verder uitbreiden aan de Korte Broekstraat. Begin maart kunnen alle gezinnen dat hun kindje geboren werd in 2023 hun boompje komen aanplanten. Zij kregen intussen al een uitnodiging voor het aanplantmoment in hun brievenbus.”

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.289.021
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top