Het mobiele dienstencentrum Karoesel, een iniatief dat 9 jaar geleden werd gelanceerd door het OCMW, blijft een verbindende kracht voor senioren in onze gemeenschap. Deze woensdag, op 19 februari, bereikte ze een nieuw hoogtepunt met eenrecordaantal van maar liefst 150 senioren.

In de zaal Edele Brabant in Strijland kwamen de senioren samen voor een bijeenkomst georganiseerd door Karoesel. De middag begon met een heerlijke maaltijd gevolgd door een optreden van accordeonist Isidoor De Wilde.

Het thema van de bijeenkomst was van bijzonder belang: dementie. De gemeente streeft ernaar om dementievriendelijk te worden en deze bijeenkomst was een stap in die richting. Het belang van muziek bij de zorg van de mensen met dementie werd benadrukt, aangezien ze vaak nog kunnen meezingen met melodieën en liedjes, zelfs als andere herinneringen vervagen. Het positieve effect van muziek op de stemming en het welzijn van patiënten werd tijdens de bijeenkomst onderstreept.

Karoesel blijft een cruciale rol spelen in het ondersteunen en verbinden van senioren in onze gemeenschap, en deze recordopkomst toont de groeiende belangstelling en waardering voor dergelijke initiatieven die onze gemeenschap sterker en inclusiever maken.

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 44.298.540
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top