Wandelen langs geluksplekjes

In deze tijd zijn mensen geneigd het geluk te zoeken in luxe en comfort: de dure auto, de verre reis, de nieuwste mode. Maar om je goed te voelen is het zorgen voor een goede geest in een gezond lichaam een essentiële voorwaarde.

En we leven ook in een tijd waarin meer en meer gezocht wordt naar verinnerlijking en verdieping, om aldus onszelf terug te vinden. In dit boek worden de twee strekkingen aan mekaar gekoppeld: stappen en toch even reflecteren over het leven en over hetgeen te zien is in de omgeving.

Met de twee auteurs én gidsen - Michel Doomst en Jean-Pierre Schoukens - leren we de omgeving in onze vijf dorpen in het Pajottenland beter kennen en ontdekken we hoekjes en kantjes die uniek zijn in Vlaanderen. Ze gingen op stap in Gooik, Kester, Leerbeek, Oetingen en Strijland en tekenden een tiental tochten uit, waar de natuur en heel wat stille erfgoedelementen uitnodigen om even te pauzeren en te genieten. Er wordt niet alleen gewandeld, maar ook wat stil gezeten en nagedacht over die natuur, het leven en andere dingen, via citaten van bekende mensen. Ook dat maakt deel uit van de tocht.

Onze streek biedt zo veel mogelijkheden om tot jezelf te komen, maar we beseffen het nog niet altijd. De zo belangrijke menselijke factor ‘geluk’ is perfect te koppelen aan de authentieke leefomgeving van het Pajottenland: een vergezicht, een bomenpartij, een oude kapel, de verweerde muur van een boerderijschuur, enz. Dit alles kan je aan het denken zetten en inwendig een goed gevoel geven. Daarom: neem dit boek in de hand, trek je wandelschoenen aan en zet je ‘geluksbril’ op en geniet van al het mooie in onze streek.

 

 

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 47.118.703
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top