BJB-KLJ Gooik en Strijland

Dit boek is een document dat de geschiedenis van de BJB-KLJ beweging in Gooik en Strijland vertelt, gedurende de periode van 1925 tot 1975 (in Strijland leeft de KLJ nog steeds verder bij de meisjes!). Het is gebaseerd op documenten en foto’s van personen en archieven.

Daarnaast werden gesprekken en interviews gehouden met oud-leden van de beweging, met vele leuke en ook diepmenselijke anekdotes als resultaat. Deze 2 bronnen werden bijeengebracht tot één geheel, dat vlot leest, veel (unieke) foto’s bevat en veel vroegere BJB’ers en KLJ’ers zal terugvoeren naar een mooie tijd in hun jeugd. Maar ook andere lezers zullen geïnteresseerd raken in dit boek, waarin nostalgie naar een rustiger tijdperk een grote rol speelt.

De twee auteurs zijn Jozef De Neef en Michel Doomst. De eerste was ooit jaren voorzitter van de BJB en kent de geschiedenis ervan als niemand anders. De tweede is als interviewer en schrijver van de gesprekken onmisbaar geweest om die vele anekdotes in een vloeiende tekst vast te leggen. Dankzij deze twee mannen leeft de BJB-KLJ-beweging voor altijd voort in dit boek en in ieders geheugen.

 

 

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 47.124.678
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top