Het Sint-Niklaaskoor van Gooik

De geschiedenis vertellen van het kerkkoor van Gooik is geen gemakkelijke opgave, vermits er toch een voortdurende verschuiving is van leden doorheen de jaren en ook omdat er niet zo veel is van neergeschreven.

Gelukkig waren er twee elementen die dit vergemakkelijkten: eerst en vooral was er het uitgebreide archief van secretaris-penningmeester Josepha Kestens en ten tweede was er het doorzettingsvermogen van auteur Michel Doomst om die geschiedenis toch op één of andere manier neer te schrijven.

Dankzij de niet-aflatende energie van Michel Doomst is dit boek afgewerkt. Al die bezoeken werden afgelegd, de interessante informatie verzameld en tot teksten verwerkt. En zo is het een document geworden van een vereniging in het Gooikse, die toch wel haar belang heeft in de geschiedenis van de kerk en het kerkwezen in het centrum van het dorp.

Het is een vlot verhaal geworden over ons Sint-Niklaaskoor uit Gooik, dat gemakkelijk leest en dikwijls een lach tovert op je gelaat als je die fijne herinneringen tot leven ziet komen. Niet alleen in woorden, maar zeker ook in beelden komt die geschiedenis naar buiten.

Geniet van dit boek over het Gooikse kerkkoor. Laat je meeslepen in het verhaal en herbeleef wat al die vrijwillige zangers en zangeressen hebben verwezenlijkt. Laat hun enthousiasme je betoveren en luister naar hun gezang, zowel in de kerkelijke als de wereldlijke liederen!

 

 

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 47.121.131
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top